BEŞİKTAŞ'TA KÜLTÜR VE SANAT

2009-2010

PROJENİN HEDEF

VE AMAÇLARI

GÖZBEBEKLERİMİZ olarak adlandırılan ve ebeveynlerinden en az birini kaybetmiş öğrencilerin sanat ve kültür alanında eğitimler, sosyal etkinlikler ve bu çalışmalar sonunda ortaya çıkan eserlerin yayınlaması yoluyla özgüvenlerinin ve ait olma duygularının artırılarak, toplum içinde daha etkin rol almalarının sağlanması

HEDEF KİTLE

Beşiktaş ilçesindeki öksüz ve yetim öğrenciler

KOORDİNATÖR

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

GERÇEKLEŞTİRİLEN

PROJE VE

ETKİNLİKLER

1. Eğitim-öğretim yılı boyunca, her hafta proje amaçları doğrultusunda öğrencilerle 3 er saatlik Drama Çalışması gerçekleştirilmiştir.

2. Graffiti ve Heykel Çalışması

Gözbebeklerimiz Kültür ve Sanatla (B)ilgileniyor Projesi" kapsamında 10 Nisan 2010 Cumartesi günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi tarafından müzenin bahçesinde Seçkin PİRİM ile heykel çalışması gerçekleştirilmiştir. Gözbebeklerimizin Ytong malzemelerden ortaya çıkardıkları eserleri 14 Haziran 2010 tarihinde Kabataş Erkek Lisesi Hamdi Tanver Salonu Fuayesi' nde bu projede gerşekleşen diğer çalışmalarla birlikte sergilenmiştir. Öğrenciler 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü de müzenin bahçesinde Nalan YIRTMAÇ ile Graffiti çalışmalarına katıldılar.

YAPILAN ETKİNLİĞİN TARİHİ VE SÜRESİ

10.04.2010 – Heykel Çalışması