ÇOCUK GÖZÜYLE İSTANBUL

21.12.2012 2706

 

PROJE

ÇOCUK GÖZÜYLE İSTANBUL

"ÇOCUK VE KENT" TEMALI 7. ÇEVRE PROJELERİ ŞENLİĞİ

DÖNEM

2008-2009

PROJENİN HEDEF VE AMAÇLARI

Öğrencilerimizin çevre (tarihi, kültürel ve doğal güzellikler) hakkında bilinçlendirilmesi

HEDEF / YARARLANICI KİTLE

Öğretmen ve öğrenciler

ETKİNLİKLER

Çocuk gözüyle İstanbul'a bakarak, İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri incelendi, maket, afiş ve sunum hazırlandı.

YAPILAN ETKİNLİĞİN TARİHİ VE SÜRESİ

04.05.2009 (1 gün) tarihinde sergilendi

KOORDİNATÖR

Arzu ÇALIK SEYDİM

Proje Danışman Öğretmeni

KOORDİNATÖR KURUM

IRMAK OKULLARI

ÖĞRENCİLER

Selin UÇAR, Tuğçe MADEN, Emre ÇEVİK, Ozan İDEMEN, Mert ERES, Çağla ÜNALAN, Efe ÇUTUR, Burçak BOYDAK, Can KARATAŞ

 

ÇEVRE PROJE ŞENLİĞİNE KATILDIK 

"Çocuk Gözüyle İstanbul" adlı projemizi kısa zamanda ve çok eğlenerek hazırladık. Öncelikle materyallerimizi ve fikirlerimizi ortaklaşa belirlememiz gerekiyordu. Bunun için de birçok toplantı yaptık. Çok güzel ve yaratıcı fikirler ortaya attık, büyük bir heves ve hızla projemizi hayata geçirmeye başladık. İstanbulumuzun haritasının elimizin altında olması şarttı. Önce bununla başladık. Kartonlarla, kalemlerle, çeşitli malzemelerle haritamızı hazırladık. Tarihi eserlerin ve İstanbul´u İstanbul yapan detayların (Boğaziçi Köprüsü, Galata, Kız Kulesi, ...) küçültülmüş halini de haritamıza iliştirdik. Bu arada sunumumuzu da hazırlamaktaydık. Müzik eşliğinde "Çocuk Gözüyle İstanbul" gerçekten izlenmeye değer olacaktı; bunu biliyorduk.

Renkler ve farklılıklar da olmalıydı bu projede. İlgi çekmek için bir de maket hazırladık, onu çeşitli objelerle süsledik. Resimlerle görsellerimizi arttırdık. Bir arkadaşımız çok çarpıcı şekilde İstanbul haritasında denizin ortasına bir "göz" resmi çizdi. Bu da sanatın projemize yansımasıydı. 

Her şey tamamdı. Hazırdık ve Arzu Hocamızla Irmak Okulları´na gitmek üzere yola çıktık. Heyecanlıydık, kendimizden emindik. Çabalarımızın ve emeklerimizin sonucunu almak istiyorduk. 
Ortam çok güzel ve renkliydi. Herkes günlerdir üzerinde çalıştığı projesiyle övgü almak istiyordu. Projemizi çok güzel bir şekilde sunduk. Oradaki öğretmen, öğrenci ve diğer katılımcılara projemizi anlatmak ve onlardan övgü almak çok keyifliydi. Birçok özel okul arasında böyle bir projeyle bulunmak güzeldi. 

Biz 8 kişilik bir ekiptik. Hazırlık aşaması olsun sergi aşaması olsun bu çalışmalar bizleri bir konunun projelendirilmesi konusunda deneyim sahibi yaptı. Proje şenliği ortamını solumak bile insanı heveslendiriyor, insanın farklı duygulara kapılmasına, neşelenmesine sebep oluyor. 

Bu fırsatı bize tanıyan Arzu Seydim hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

Tuğçe MADEN