ETİLER LİSESİ İLE ELELE

21.12.2012 3313

PROJE

ETİLER LİSESİ İLE ELELE

TÜRÜ

Sosyal Sorumluluk Projesi

DÖNEM

2007-2008

PROJENİN HEDEF

VE AMAÇLARI

Öğrencilerimizin;

  • Bir toplumsal projenin planlanması ve uygulanması konusunda deneyim sahibi olmasını sağlamak
  • Toplum sorunları hakkında bilinç sahibi olmasını sağlamak,

  • Toplumsal sorumlulukları paylaşarak grup içerisinde rol almasını ve başkalarını mutlu ederek mutlu olmasını sağlamak.

HEDEF /

YARARLANICI KİTLE

Yardıma ihtiyacı olan köy okulu öğrencileri

ETKİNLİKLER

Öğrenciler tarafından planlanan şekilde kırtasiye, giyim yardımı toplanması. Düzenli bir şekilde liste oluşturularak kolilere kodlar verilerek, hangi kolide ne olduğu belirtilerek yardımın kolilere yerleştirilmesi, etiketlenmesi. Yardımların yerine ulaştırılmasının sağlanması.

YAPILAN ETKİNLİĞİN TARİHİ VE SÜRESİ

10.12.2007 tarihinde başladı. 14.11.2007 tarihinde teslim edildi.

BAŞVURUNUN YAPILDIĞI KURUM

VE TARİHİ

Beşiktaş Etiler Lisesi – 10.10.2007

 

KOORDİNATÖR

Arzu ÇALIK SEYDİM

Proje Danışman Öğretmeni

KOORDİNATÖR KURUM

ETİLER LİSESİ

ÖĞRENCİLER

10 F sınıfı öğrencileri (2007-2008)

ORTAKLAR

Çatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/Bingöl

ÖDÜLLER

TEŞEKKÜR BELGESİ – 13.11.2007 / Bingöl Belediyesi

 

BİR YARDIMLAŞMA ÖYKÜSÜ

Sınıf öğretmeni olduğum 10F sınıfından bir grup öğrencim heyecanla yanıma geldi. "Öğretmenim internetteBingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Çatmaoluk-Arzu İlköğretim Okulu'nun yardım çağrısı var. ... "kalem, defter, kitap, silgi v.b. eğitim malzemelerine acil gereksinim duyuyoruz, bize yardımcı olabilir misiniz?" diyorlar. Oradaki arkadaşlarımıza bu yardımı sağlayamaz mıyız?" diyordu. Öğrencilerimin bu gönülden, hiçbir çıkar beklemeyen özverili davranışı beni çok duygulandırdı, gururlandırdı, mutlu etti. Bu konuyu sınıfımız öğrencileriyle görüşmeye karar verdik ve görüştük. Hepsinin gözlerinin içi parlıyordu. Böyle bir yardım kampanyası için seve seve çalışacaklarını söylediler. İş okul müdürümüzün iznini almaya kaldı. O da çok sevindiğini, çalışmalara başlayabileceğimizi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne durumu bildireceğini söyledi. Artık başlayabilirdik. Sınıfça organize olduk. Kampanyamızı öğretmenlerimize, okulumuz öğrencilerine, velilerimize, yakın çevremize anlattık. Sonunda ne mi oldu? Tam 68 koli yardım malzemesi toplandı. Kütüphane dolduracak kadar kitap, düzinelerle defter, kalem, silgi, tüm öğrencilere yetecek kadar okul forması, ayakkabı, deri ceket v.b. giyim eşyası, okula uzun süre yetecek kadar temizlik malzemesi v.b. toplam 68 koli. Bingöl Belediyesinin desteğiyle tüm koliler Arzu İlköğretim Okulu'na ulaştı. Öğrencilerim meraktaydı; acaba Bingöl-Çatmaoluk Arzu İlköğretim okulundaki arkadaşları sevinmişler miydi? Kararı sizler veriniz. Çatmaoluk-Arzu İlköğretim Okulu öğretmeni Sayın Sezer ORTADAĞ'ın uzun mektubundan kısa kısa pasajlar aktarıyorum sizlere: 

"....... Tam olarak bir kamyon dolusu malzemeyi okulun kapısında gören öğrencilerimiz gözlerine inanamadılar............bizim için öyle itinalı bir çalışma yapmışlardı ki gerçekten insan şükranlarını sunmakta yetersiz kalıyordu. Her kolinin üzerine kodlar verilmiş, hangi kutuda hangi malzemelerin olduğu kalem kalem not edilmişti. Örneğin giyim malzemelerinin üzerinde (G), kırtasiye malzemelerinin üzerinde (K) ve temizlik malzemelerinin üzerinde (T) yazıyordu.

......... Her koliyi açtığımızda öğrencilerimizin yüzündeki meraklı bekleyiş görülmeye değerdi. .......... Çeşit çeşit giyim eşyaları, ayakkabılar, kırtasiye malzemeleri, ve kütüphane kuracak kadar kitap, onları ve öğretmenleri olarak beni şaşkına çevirmişti. Köylüler de bu hadiseler zinciri karşısında mutluydular. ............dağıtılan eşyalar öğrencilerin başucunu süslüyordu velilerin deyimiyle.

Günlerce bu yardımları kimin gönderdiğini anlattım durdum onlara dilim döndüğünce ve gücüm yettiğince. Öğrencilerin yüzündeki mutluluğu anlatması açısından bol bol fotoğraf çekip o anıları ölümsüz kıldık.

.........Bizim için fazla olan malzemeleri diğer köy okullarına dağıttık. 

.........Bu dayanışma sayesinde çok yüzler güldü, çok gözler sevinçten doldu. Bütün öğrencilerim, veliler ve kendim adına Beşiktaş Etiler Lisesi'ne, başta Arzu Çalık SEYDİM öğretmenimize ve 10F sınıfı öğrencilerine yürekten teşekkür etmeyi büyük bir borç addediyorum. Keşke onlar da hayatında ilk defa bir deri ceket giyen ve o ceketle okuldan sonra koyunlarını otlatmaya giden öğrencimi ve elindeki hikaye kitabını görme fırsatına erişselerdi.

Bütün bu güzelliklerin oluşmasına vesile olan herkese gönülden teşekkürler.

Sezer ORTADAĞ

Çatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu 

 

Böyle diyor Sezer ORTADAĞ öğretmen. Bu satırlar beni ve öğrencilerimi çok mutlu etti. Öğrencilerimin gözlerinde güzel işler yapmanın huzurunu, başarmanın mutluluğunu gördüm. Ben de sınıfım ve kendim adına başta yöneticilerimiz olmak üzere, tüm arkadaşlarıma, okulumuz öğrencilerine, velilerimize ve destek veren herkese gönülden teşekkürler sunuyorum.

Arzu ÇALIK SEYDİM

Etiler Lisesi Matematik Öğretmeni 

Beşiktaş Eğitim ve Kültür Dergisi, Sayı 8, Sayfa 22 (3 Haziran 2008)


Çatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/BingölÇatmaoluk Arzu İlköğretim Okulu, Adaklı/Bingöl